Nem titkolom, hogy rengeteg hírlevélre vagyok feliratkozva. Pontosan azért, hogy tanuljak annak érdekében, hogy minél tartalmasabb írásaim legyenek.

Az utóbbi 2 hónapban nagyon sok meghívást kaptam előadásokra, tanfolyamokra. Ezek az előadások kivétel nélkül pénzbe kerülnek, nem beszélve arról, hogy egy sincs a közelemben. Ergo. Utazni is kell a helyszínekre.

Több “vállalkozó társam” már kitalálta azt is, hogy inkább Ő megy el a nagyobb városokba, viszi el a tudását az arra igényt tartókhoz.

Nézzük a teljesség igény nélkül, és talán érdekességképp, milyen meghívásokat kapok?

 • Kreatív írás tanfolyam (havonta)
 • Jobb agyféltekés rajztanfolyam. (havonta)
 • Legyél Online vállalkozó tanfolyam. ( havonta, ill. folyamatos)
 • Marketing Szuper konferencia ( évente)
 • MLM szakmai képzés ( hetente új előadás)
 • stb.

Most őszinte leszek.

Nagyon sokáig nem terveztem, hogy valaha is kiállok, és előadást tartok a pánikról, a pánikbetegségről. Úgy gondoltam, hogy neked erre nincs szükséged. Te nem akarod hallani az én szenvedésem. Nincs szükséged végigélni mindazt, amit én megtettem. A könyvemet is ezért kezdtem kétszer elölről, mert menet közben jöttem rá, hogy neked inkább a megoldásra van szükséged, és nem arra, hogy velem együtt sírj.

A másik, hogy nincs nekem szükségem arra, hogy beszóljanak orvosok, önjelölt, soha nem volt pánikbeteg légzőgyakorlatosok, varázslók, kapszulaárulók. Aztán történt valami.

Sok nem teszik E-mailt kaptam olyan pánikbetegektől, akik még mindig úgy gondolják, hogy a hiba nem az Ő készülékükben van. Ha már én kéznél vagyok, akkor jól leosztanak, és közlik, hogy ez úgy hülyeség ahogy van, és fejezzem be.Ezek a levelek erősítették meg bennem, hogy még keményebben folytatnom kell, mert a már említett 5%, igenis igényt tart arra, hogy valami más módszerrel tudja le a betegségét. Ki kell állnom az elveim mellett, mert hiszem, hogy mindaz amit leírok, az működik.

Beszéltem több nem pánikbeteggel, és ők is azt erősítették meg, hogy ha nálam működött, akkor működhet másnál is. Nem mindenkinél, de ha meg sem próbálja, akkor miért gondolja, hogy az csak úgy magától elmúlik. Tegyen érte Ő is – mondták sokan. És milyen igazuk van?

Megváltoztattam a véleményem. Eldöntöttem, hogy ha hiszek valamiben – ráadásul képes voltam a pánik minden apró zizzenését és elfelejtetni az agyammal -, akkor ki kell állnom az elveim mellett. Szórnom kell az igét rendesen. Meg kel azokkal az emberekkel értettnem, akik befejezik a mások hibáztatását, hogy a pánik nem halálos kór, hogy a pánik nem esz meg csak megkóstol.

Most ismét őszinte leszek.

Olyan lelkes lettem attól, hogy megtartom az első élő előadásomat (2 éve tervezem), hogy sok dolog kiment a fejemből és nem vettem figyelembe.

 • Itt a húsvét a nyakunkon.
 • Sok helyen most vannak a ballagások.
 • Hó vége 20.-a után kezdődik.

Ezekre ráadásul fel is hívtátok a figyelmem.

Egy dolgot viszont nem tudok így elsőre megváltoztatni. Ez pedig maga a helyszín. Mindent tudok és értek.

 • Békéscsaba majdnem Romániában van.
 • Sokak számára nagy a távolság
 • Hogy az üzemanyag ára 400 Ft felett van
 • Nem mindenki tud utazni, kilépni a lakásból.

Az első előadásom ( kb.3 órás) mindenki számára ingyen van. Ezért döntöttem úgy, hogy ott tartom meg, ahol a legkisebb költségem lesz rajta. (csak a terem óradíját kell fizetem)

Akkor most nézzük konkrétan, hogy milyen határozott döntést hoztam az előadással kapcsolatban.

 1. Az I. Megoldottam.hu Pánik ellen tréning Békéscsabán lesz megtartva.
 2. A helyszín a Csabagyöngye Kulturális (kulturált) központ egyik vadiúj termében lesz, és nem egy lepukkant helyen.
 3. Az előadás továbbra is 3 órás lesz 10 perces szünetekkel.
 4. A létszám véges. Kb. 20 fő.-ig fogadom el a jelentkezéseket.

Kinek ajánlom?

 • Akik komolyan gondolják a gyógyulást.
 • Akik nem a kifogásokat keresik.
 • Akik eljutottak már egy szintig, de valahogy nem sikerül tovább lépni.

És hogy mikor? (kéréseteket figyelembe véve)

2014. Május 10. Szombat.

Részletekről hamarosan írok.