Ma reggel, mikor bekapcsoltam a gépem és épp arra készültem, hogy letolom a torkomon azt a piszok sok okosságot, amit a FACEBOOK -on megjelenik, értesítést kaptam arról, hogy van egy hozzászólásom az egyik Postom-hoz.

Mindent el szoktam olvasni, és még az is lehet, hogy válaszolok rá. Nem szokott felhúzni semmi, és senki. A hozzászólásaim mind nyugodtak. ( nézd meg bátran)

Politika szagú volt de erre is higgattan válaszoltam. Majd arra is konkrét válasz jött, amiben  már benne volt a kevés pénz, a sok pénz, és persze O.V. is. Úgy gondolom, hogy mindekinek saját döntése volt, amikor elment szavazni. A többség úgy döntött, hogy Ők legyenek azok, akiket aktuálisan lehet buzerálni.

Viszont ez a bejegyzés, most nem erről fog szólni. Tartom magam ahhoz, hogy ezekhez a témákhoz nem szólok hozzá. Tudod milyen jó érzés ezt tenni? Próbáld ki!

A pénz jelenléte, nem léte sokaknál okoz erős fejfájást. Ha van akkor annak kezelése, ha nincs, vagy csak nagyon kevés, akkor annak a beosztása okoz zűrzavart

Volt szerencsém megtapasztalni mind kettőt. Ahogy a könyvem új kiadásában is olvasni lehet, megéltem a Kánaánt, és voltam a gödör mélyén. Én is, ahogy Te is, szidtam a kormányt, a politikát, az ellenfeleimet, a behajtót, a követelőt, a tartozót. Tudod meddig tettem ezt?

Addig a percig, ameddig rá nem jöttem arra, hogy a hiba az én készülékemben van.

Ahelyett, hogy a saját boldogságommal, a pánikom megszüntetésével foglalkoztam volna, felesleges időt töltöttem el azzal, hogy ki, mikor, mennyire cseszik ki velem.

 • Imádtam olvasni mások bejegyzéseit, felháborodásait, megosztásait az épp aktuális helyzetről. Jó volt azt látni, hogy nem vagyok egyedül a gondjaimmal. Azt, hogy mások is vergődnek, és hittem, hogy majd velük együtt kerülünk ki a szarból.
 • Nagyon tudtam beszélgetni azokkal, akik ugyan azt a sok szemetet büfögtél fel magukból, amit jómagam is.
 • Ugyan úgy vártam másoktól a sült galambot, mint azok, akiknek pocsolya folyt a szájukból.

Közben halálos beteg voltam, akit kímélni kell, akire semmit nem lehet rábízni. Nem is sejtettem, hogy az egész eseménysor, az, hogy lejutottam a gödör aljára, csak egy embert okolhatok.

Saját magam!

Pontosan azt, és úgy, ahogy annak idején egy embert dicsértem azért, mert futott a szekér.

Minden, amit annak idején tettem, azzal egy dolgot értem el. Egyet, és nem többet.

Lépésről, lépésre haladtam lefele, a lejtőn, de azt jó gyorsan tettem legalább.

Minden idő, amit azzal töltöttem el, hogy szidtam másokat, hogy másban kerestem a hibát, attól vette el az időt, hogy mihamarabb megváltozzanak a dolgok körülöttem. Itt most beszélhetünk a pánikról, vagy az anyagi dolgokról. Minden esetben az első, akiben a hibát kerestem, az saját magam voltam.

Pár héttel ezelőtt úgy gondoltam, hogy ennek a közel 1200 Fős csoportnak ( ekkora a feliratkozók száma erre az oldalra) plusz a 400 Fő az Fb-n, szüksége van egy személyes találkozóra. Hetekig szerveztem, hogy olyan helyen legyen, ahol abban a pillanatban, amikor szükségesnek érzi, bárki kitudjon sietni, hogy ne érezze azt, hogy be van zárva, sajnos kudarcot vallott. Pontosan két ember gondolta azt, hogy neki ezen részt kell venni.

Hazaérve, azon kezdtem el gondolkozni, hogy hol rontottam el? Én, hol rontottam el?

 • Nem szidtalak, hogy nem jöttél el. Hidd el sokkal könnyebb lett volna
 • Nem azzal foglalkoztam, hogy ki okozhatta ezt a lebőgést. Üzemanyagár, a meleg, az eső, vagy akármi.

Úgy zártam le a kérdést magamban, hogy erre nincs szükség, csak én erőltettem. Másnap már egészen mással foglalkoztam.

Értsd meg.

 • Az, ahol te ma tartasz, az nagy részben tőled függ, és függött.
 • Minden kimondott szónak hatalmas ereje van!
 • Mindig tudd, hogy van aki téged szid, és ha tudnád, akkor neked se tetszene.
 • Ne állj le olyan emberekkel beszélgetni, akiknek fröcsög a szájuk.
 • Kerüld a boldogtalan, állandóan rosszkedvű, depisnek látszó embereket, azok társaságát.
 • Ne oszd meg, ne szólj hozzá olyan bejegyzésekhez, ami mások fikázásáról, szidalmazásáról szólnak. Ne is kezdeményezd soha.

Ha csak ezt a néhány dolgot abbahagyod, betartod, csak egy hétig, te is észre fogod venni a változást.

Legyél boldog, aktív, szerethető ember Te is!