Igazán ehhez az időponthoz mérem a tényleges betegségem kezdő időpontját.

Attól, hogy a kórházból aránylag könnyen elengedtek, – persze kérték, hogy egy alapos vizsgálatra azért menjek el – még nem ért véget az előző este történése. Gyorsan híre ment a városba, hogy valami “gáz” van velem. A család telefonjai jöttek először és persze anyu hívása. Most is hallom, ahogy emlékeztet az általa mondottakra: “Lassítsál fiam, mert nem lesz jó vége”

Ezen a napon többször elmeséltem a történteket, szinte mindenkinek. Aggódtak a barátok és pihenést javasoltak pontosan úgy, mint ahogy azt az orvos a legelején. Megígértem mindenkinek, hogy megteszem, de belül tudtam, hogy erre úgy sem leszek képes. Vár a vállalkozás és a vele járó összes feladat.

Amikor a cégem egyik, meghatározó alkalmazottja jött fel és szó szerint leültetett meg se bírtam szólalni.

Határozottan közölte a tényeket.

  1. A cég akkor is megy és ment is, amikor Te nem voltál jelen
  2. Vannak olyan feladatok amit Móni, – a volt feleségem – is képes elvégezni. Bank, könyvelő, céges ügyek intézése.
  3. A Te feladatod csak az, hogy az ügyfelekkel tárgyalsz, felmérsz, átadod a munkát. ( Egyedi bútorgyártással foglalkoztam)
  4. Amikor csak lehet pihensz és senki nem fogja számon kérni Tőled mikor mit csinálsz. Eddig se tette senki.
  5. Ha olyan az ügyfél, aki alapból már gyanús ( kötözködős) akkor lépj tovább, mert helyette lesz és van másik megrendelő.

És milyen igaza volt.

Nézzük csak sorba:

  • Valóban igaza volt Zolinak. Amikor ép más ügyben voltam távol, akkor is elkészültek a munkák. Talán  jobban is, hisz nem álltam mögöttük és így bátrabban fogták meg a szerszámokat.
  • Képes voltam a munka ellenőrzése, tárgyalása közben az összes banki, pénzügyi feladatot is elvégezni. A könyvelőhöz is én jártam, mert úgy gondoltam, hogy csak én tudom elmagyarázni a dolgokat.
  • Rohanás volt szinte minden napom. Ügyféltől, ügyfélig rohangáltam, és közben persze a céget és a műhelyt is be kellett kalkulálni az időmbe.
  • Egy cégvezetőnek, vállalkozónak valóban nem kell beszámolnia arról, mikor, hol van, ha képes közbe új munkákat szerezni, fizetést tud adni a dolgozóknak. Milyen érdekes mi?
  • Képes voltam 2-3 hónapra előre táblázni a munkákat. Aki nem dolgozott még az iparba, nem volt határidős munkája az nem tudja, hogy az utolsó napok milyen feszültségben telnek. Ha valami nincs kész határidőre, akkor az ügyfél képes úgy telefonálni, mint aki soha nem hibázott, soha nem késett el sehonnan se.

Ezek után a következő szigorú döntést hoztam.

Beismertem, hogy ha mást, hozzáértőt bízok meg a műhely vezetésével, akkor sokkal katonásabban fog menni minden.
Az említett munkákat azonnal szét osztottuk hármónk között.

Ekkor úgy gondoltam, hogy betegség törölve, minden rendben lesz és nincs tovább félelem.

Iszonyú nagyot tévedtem.

Elérkezett az este és valami olyan dolgot éreztem, amit eddig soha.

Nem mertem lefeküdni aludni, mert nem tudtam mi fog történni éjszaka. Félelmetes volt. Féltem, hogy megint rosszul leszek és lehet, hogy az orvosok tévednek. Lehet, hogy mégis szervi bajom van, csak most ép jól vagyok. Megint rossz gondolatok jártak a fejemben.

A saját kezelésem azonnal elkezdtem.

Mivel nem mertem lefeküdni, úgy döntöttem, hogy addig leszek fent, ameddig el nem alszok a tv előtt. Hajnal lehetett mikorra már úgy gondoltam, hogy most már mehetek aludni.

Sikerült! Elaludtam és zökkenőmentes volt az éjszakám. Nem tudtam még, hogy sokáig ez volt az utolsó nyugodt éjszakám.

folyt.köv.