Tudod, hogy mi akadályoz meg abban, hogy túl legyél már rajta?

Sokszor, és sok helyen beszéltem már arról, hogy mit tettem, és mit nem annak érdekében, hogy mihamarabb megszabaduljak a “szörny”-től?

Még is nap, mint nap olvasom, hallom, tapasztalom, hogy sokan – lehet, hogy Te is – nem teszel meg mindent a cél érdekében.

Valamit nem értek.

Vegyünk egy egyszerű példát.

Csak egy egyszerű megfázásnak indult. Szép lassan azt veszed észre, hogy gyenge vagy. Nehezedre esik lépni. Ráveszed magad, és előkeresed a hőmérőt. ( Én is mindig keresem, és a szomszédnénitől kérem gyorsan kölcsön. Akkor soha nincs meg.)

Hopp 37,2! Jól van ez még nem vészes. Pár óra múlva csak nem múlik a fejfájásod. Megint a hőmérő, és már 38,2! Ennek fele sem tréfa. Gyógyszeres doboz is előkerül. Csupa hasznos tabletták és kapszulák. Darázscsípés ellen Kalcium pezsgőtabletta, napégésre spray, Menstruációs görcsre kis bogyó, és a legutóbbi hasmenésedre széntabletta. Ott áll a doboz előtt, és ijedtedben beveszel egy széntablettát és egy görcsoldót.

Hurrá megoldottad – gondolod magadban.

Hazaérkezik a család, és az ágyban találnak. Azonnal elkezdődik a gyógykezelés mert a lázad csak nem akar lejjebb menni. Minden ellenkezésed ellenére betekernek a hideg vizes törülközőbe aminek az első jele, hogy férfiaknál miniatűrré változik a kényes rész, a hölgyeknél a “szelepsapka mutatja meg jelenlétét. Közben a “VAZE, K….A HIDEG” kulturált szavakat ordítod az elkövető arcába.

Másnap reggel irány a doki, mert semmit nem aludtál az éjszaka, és még székrekedésed is van! Hogy mitől vesz elő ennyi nyavalya?

A napjaid azzal telnek el, hogy arra koncentrálsz , hogy mihamarabb túl legyél rajta. Nem engeded, hogy bárki is megakadályozzon abban, hogy meggyógyulj.

Nem fontos akkor senki, és semmi. Nincs kedved mosni főzni, takarítani, a gyerekekkel foglalkozni. Egy dolog húzza fel az agyadat. A betegséged.

Ekkor nem haragszol senkire, nem hibáztatsz senkit, és nem dúl, fúlsz minden reggel.

 • Amikor egyszer, kétszer, háromszor eldöntöd, hogy véget vetsz a pánikos napjaidnak,
 • amikor úgy döntesz, hogy végére jársz, akkor miért nem ezt teszed?
 • Miért hagyod, hogy külső tényezők megakadályozzanak abban, hogy végigcsináld?
 • Miért haragszol másra?
 • Miért kezded a reggelt azzal, hogy valaki másban a hibát keresed?

Figyeld meg, hogy egy kemény roham alatt az életed adnád azért, hogy soha többé ne jöjjön elő. Mikor lecsillapodik azonnal más dologba kezdesz, és már le is van sz@rva a gyógyulás, hisz már jobban vagy.

 • Egy okos gondolat a neten és már nem is figyelsz oda.
 • Egy másik pánikos (aktív) megoldása megnyugtat.
 • A párod aktuális depis állapotának megoldása azonnal fontosabb.
 • A gyerek megint a gépnél, xbox-nál ül és nem tanul.
 • A főnököd megint hülye.
 • stb.

Azonnal elterel, leterel a rohamod közben hozott döntésed útjáról. Figyeld meg, hogy így van! És így van ez, az élet minden területén. Kitűzöl egy célt, és nem kell hozzá hosszú idő, már mással foglalkozol. FB-n egy jó bejegyzés a politikáról, E-mail egy épp szuperszonikus fogyásról.

Honnan tudom már megint? Hm. Szerinted? 😉