Időjárás előrejelzés az elkövetkezendő két, két és fél hétre.

A hőmérséklet napról-napra lassan melegszik. A nappali középhőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. Az éjszakai órákban még várható fagy, de az esti órákban  a hőmérő higanyszála 0 fok fölé fog kúszni.

Jelentős fronthatás várható. A front(in)-ra hajlamos emberek ügyeljenek. Itt elsősorban az idősek figyelmét hívom fel a hideg és a melegfront váltakozására.

 

Meg persze a pánikbetegekére is. Ugye?

Megint újat mondtam? Biztos, hogy nem. Lehet, hogy még nem figyeltél fel, de az évszakok változása, a hideg, a meleg közeledte bennünket is megvisel. Nem végtag fájdalmak jelentkeznek, hanem a szokásos. Melegség érzés, nehéz légzés, rossz közérzet és az ezzel járó szinte elmaradhatatlan roham is.

 

Őszintén bevallom, hogy akkor, amikor még nem értettem, hogy mi az a hideg és melegfront, nem tudtam elképzelni, hogy minek mondják be a médiákban, hogy vigyázni kell? Gondoltam, majd ha megöregszem, akkor majd meg fogom tudni. Sajnos nem kellett várni az öregkorig, hogy megtapasztaljam a hatását.

 

Arra lettem figyelmes, hogy amikor a hideg érkezett, furcsán több alkalommal érkezett a roham, mint addig. Aztán jött a következő változás, amikor tavaszodott. Előfordult, hogy a 2 pulóver, nagykabát, sapka, a kinti hőmérséklet 5-7 fok volt, beindítottam a légkondit a kocsiba, (már megint az autó) hogy elmúljon a rohamom.  Eszembe se jutott, hogy csak azért van melegem, mert az autóban – ha süt a nap – akár, 10-15 fokkal is több lehet, még kora tavasszal is. Már féltem beülni, mert nem láttam a végcélomat. Illetve láttam, de nem azt. A kórház és az ügyelet volt előttem.

 

Bent szerintem már konkrétan hülyének néztek, mert annyit jártam injekcióért.

Mire rájöttem, hogy ezek rendszeresen ismétlődő időszakok, eltelt jó néhány év. Megfigyeltem és figyeltem az időjárást. Már készültem rá, hogy megint front érkezik. De érdekes? Nem is vagyok öreg még, de úgy figyelem ezeket a híreket, mint nagyapámék annak idején. Időjárásfüggő lettem. Megint egy újabb őrültség.

 

Milyen jó lenne, ha a meteorológusok úgy olvasnák be az időjárás jelentést, hogy az idősek,  és a pánikbetegek figyelmét felhívják a frontok váltakozására. Fogadjunk, hogy odafigyelnél Te is rá?

 

Így nincs más választásod, csak odafigyelni az évszakok változására.

 

Újabb felfedezése következett:

Azért mert jött a tavasz, még nem halt bele senki. Úgy, én se fogok és Te sem fogsz.