Amikor az eredményt láttam, a döbbenet volt rajtam. Aztán azt mondtam, hogy ne legyek felháborodva és ne legyen nagy a szám, mert nem oly rég, én se tettem mást.

Arra voltam kíváncsi, hogy mi az, ami elsősorban érdekel benneteket? Mi az, ami a legjobban foglalkoztat a pánikbetegséged miatt?

Amikor az eredményt megláttam,  rövid ideig nem nagyon tértem magamhoz, mert ezt kaptam:

 1. A pánikbetegség okai (ez szerepelt magasan az első helyen)
 2. A pánikbetegség tünetei (a második)
 3. A pánikbetegség fórum ( a harmadik)
 4. A pánikbetegség jelei
 5. A pánikbetegség leküzdése, kezelése mélyen alul kullog!

Nézzük sorban:

 1. A No1. a okok keresése.
  A betegség okainak keresésével teltek a napjaim. Hosszú órákat voltam képes azzal foglalkozni, hogy vajon mi okozta, okozza a rohamaimat? Ahány oldal, annyi féle variáció, amit kivétel nélkül magamra vettem és képes voltam elfogadni, elhinni, hogy nálam is ez volt a kiváltó ok. Egy kicsit se az érdekelt, hogy mi a megoldása, inkább a múltat kerestem és hittem, hogy majd ott találom meg az utam is. Hittem, hogy a múltban történteket meg tudom változtatni.
  Aztán később rájöttem, hogy ez az egy dolog, amit nem lehet megváltoztatni. Amikor a suliban stipi-stopiztunk, már nem lehet visszavonni, mert a játszótársak nem igazán engedték. Ők már akkor tudták, hogy ez az, amit nem lehet megtenni.
 2. A Pánikbetegség tünetei!
  Amikor ezt láttam a második helyen, akkor kicsit megnyugodtam, de azonnal csüggedtem is. Az öndiagnózis soha nem hoz olyan megnyugtató eredményt, mint amikor szakember mondja ki az igazságot. Ez volt az egyik olyan dolog, amivel nem foglalkoztam,, mert nem akartam hinni, hogy én is ahhoz a különleges fajhoz tartozok, akiknél ilyen “meghalok rögtön, meg elájulok a következő másodpercben, a most álljunk meg, mert valami nem van rendben velem” események zajlanak le naponta. Nem akartam tudni, hogy az, ami velem történik az a pánikbetegség és nem valami szervi baj.
 3. Pánikbetegség fórum.
  Jó hely! Itt gyűlnek össze a pánikbetegségre tippelők, itt tárgyalják ki, hogy ma épp mekkora rohamuk volt és az mennyire rettenetes. Jó hely. Ha ma épp nem volt rohamod, akkor garantáltan este, vagy holnap lesz, mert az itt hallottakat simán átéled az fórum résztvevőivel. Úgy tesznek itt az emberek, mintha fizetnének azért, mert tesztpilótaként más pánikrohamát lejátsszák élőben.
 4. A pánikbetegség jelei
  Az első olyan téma, ami érdekes lehet, még is a negyedik helyre szorult. A pánikosok sok esetben a saját magunk meggyőzésére keresik a betegség jeleit. Meg akarnak bizonyosodni arról, hogy valóban az-e, aminek látszódik?
 5. A pánikbetegség leküzdése
  Sajnálatomra alig van rá keresés. Egy kicsit sem vagyok meglepődve, hisz mindenhol azt hallod, hogy nem tudod, nem lehet leküzdeni és az életed végéig így kell élned. A leküzdés valami mumusnak tűnhet, ami fájdalmasabb, mint maga a betegség. Feladattal jár és ma erre van a legkevesebb idő. Ismerősöktől is azt hallod, hogy mekkora pénzt költenek el a pánikbetegek arra, hogy szinten tudják tartani a rohamokat.

Azzal kezdtem a bejegyzésem, hogy a kutatásom arra irányult, hogy mire is vagytok kíváncsiak? Az eredmény nem tántorít el attól, hogy továbbra is a leküzdést helyezzem az első helyre. Ezeket a programokat ezért indítottam.