Nos a kórházból, a kardiológiáról hazafele az új “holter EKG géppel” ˙(Az EKG felvétel általában 10 másodpercet rögzít. Ez a kis magnetofon, a nap huszonnégy óráján keresztül figyeli a szívműködésed. A legtöbb ritmuszavar időszakosan jelentkezik. Így gyakran előfordul, hogy nem látható a rövid EKG felvételen. Ezért kell alkalmazni a 24 órás Holter EKG felvételt.)  a derekamon ballagtam hazafele. Meg sem fordult a fejemben, hogy a kórház szinte minden dolgozója azon nevethetett, hogy az az ember. aki 200W terhelést követően se ismeri el, hogy a szívének az égegyadta világon semmi baja, az megérdemli, hogy egy egész éjszaka ne aludjon a derekára erősített berendezés miatt.

Igen, ekkor még nem tudtam, hogy érdekes éjszakának nézek elébe. Úgy gondoltam, hogy simán magam mellé fektetem és nyugodtan alszok. Persze, csak szerettem volna.

Egész éjszaka azzal voltam elfoglalva, hogy csak rá ne feküdjek.

Persze, hogy semmit sem aludtam. Mikor elszenderültem, arra riadtam, hogy valami nyomja az oldalam.

De nem menjünk ennyire előre.

Kitaláltam azt, hogy miként tudok olyan jeleket produkálni a gépnek, amiből egyértelműen meg fogják állapítani, hogy igen is a szívemmel van baj. Ekkor már kibújt belőlem a orvos, a kardiológus is. Nehogy már azt merje mondani nekem egy tanult ember, hogy semmi bajom nincs.

A trükk!

A negyedik emeleten laktam és adta magát, hogy ha megmászom az épületet egy párszor, akkor tuti eredmény lesz. Ömlött a víz rólam, de ha megszakadok is legalább 3-szor megmászom a lépcsőházat.

Azon kívül, hogy rettenetesen elfáradtam, semmi. Ettől lettem ideges akkor.

Eltelt az éjszaka, és reggel már alig vártam, hogy levegyék rólam ezt az alvásgátló kütyüt. Úgy gondoltam, hogy bemásolják egy gépbe és azonnal megtudom, hogy a szívem igen is beteg.

Közölték, hogy ez néhány napot igénybe vesz, mert ki kell értékelni.

Nem húzom tovább. Az eredmény természetesen, negatív lett.

Na ne már!

Újabb ötlet, ami már úgy gondoltam, hogy elvezet a megoldáshoz.

Irány Szeged! A szegedi klinikák mindig is egy olyan hely volt számomra, ahol mindig biztosra mennek. Megbeszéltem egy profi professzor hölggyel a randit.

Találd ki mit javasolt?

HOLTER EKG, de most már 48 órára. Nesze okoska. Nem alszol 2 napig.

Átvészeltem a két napot és az eredmény ekkor is negatív lett. Feladom – gondoltam magamban és most már a végére járok.

Belefáradtam a sok vizsgálatba. Nem érdekeltek az orvosok, azok véleménye. Tudtam, hogy beteg vagyok és ez elég komoly. Nem igaz, hogy nincs valaki, aki meg tudja állapítani azt, hogy igazán mi is a gond. Eszembe se jutott, hogy már a legelején megmondták a valódi betegségem: Önnek Pánikrohama volt!

Teltek a napok és napról napra egyre több érdekes szédülésem volt. A probléma az volt, hogy már nem csak éjszaka.

Ekkor jött egy érdekes hétvége. Kirándulást terveztünk a családdal. Olyan megállapításra jöttem rá, ami miatt már nem csak a kórházban nevettek rajtam, de kivívtam a Suzuki szerviz erőteljes mosolyát is.

A kirándulásról és, hogy mi köze az autómnak a betegségemhez, a következő bejegyzésben írok. A nevető izmokat lehet előkészíteni. 😀