Húúú. Lemertem írni. Ekkora bejelentést életemben nem tettem. Napok óta gondolkozom rajta, sőt még aput is megkérdeztem, hogy közhírré tehetem, hogy végre ennyi idő után ….

Vicc? Nem, nem az!

A legnagyobb problémám volt és ismerd be Neked is, hogy kikiabáld a nagyvilágba azt, hogy

 

Szű.. izé, Pánikbeteg vagyok!

Emlékszel még arra, amikor az első rosszulléted után az orvos közölte a jó hírt? Ön pánikszindrómában szenved és… a többit jobb ha nem írom le.

Te is kimentél az utcára és fűnek fának dicsekedtél azzal, hogy pánikbeteg vagy?

Legalább akkora titokban tartottad, mint azt, hogy még szűz vagy.

Pedig… ez pontosan olyan betegség, mint a nátha , a láz, vagy egyéb más, már elfogadott betegség. Ja, hogy az nem szégyen és ez meg az?

Tévedsz.

Egyszer egy beszélgetés alkalmával azt javasoltam valakinek, hogy próbáljon meg valamit.

Készítsen egy kis kártyát arra az esetre, ha még is előfordul az, hogy összeesik. (soha nem történt meg) Ha még is előfordul, akkor az, aki észreveszi és esetleg keres valami információt rólad (az orvos, a mentős, a járókelő) Azonnal tudja, hogy mi is a Te betegséged. írja rá egy kártyára:

PÁNIKBETEG VAGYOK
KÉREM HÍVJON ORVOST!

Ha nem mered elárulni, mert úgy gondolod, hogy szégyen, akkor a családod, az ismerőseid is akkor tudni fogják, hogy mi a feladatuk ha gáz van

Csak ezzel van egy kis bökkenő.

Az esetek 99%-ban Te mint pánikbeteg, messze nem tudod azt, hogy milyen elájulni a rohamod közben. Az érzés ott van benned, de van annyi tartásod, és érzel akkora félelmet, hogy eszed ágában sincs elájulni. Az lenne a halál. Ismerd be.

Amikor az első nagy rohamom volt itthon, akkor az autóban ülve éreztem, hogy gyenge vagyok és a kollégám értesítése után kiszálltam az autóból és átültem a jobb oldalra. Megtiltottam, hogy orvoshoz vigyen. ( ma sem tudom miért) Még ezt is űbereltem. A két lábamon, ( mivel nem tudok kézen járni) a 4. emeletig mentem. Pánikroham ezerrel, szédültem, nem volt levegő, szorított a ,mellkasom , de…

…nem estem össze soha

Titkold bátran a betegséged, készíts kártyát, de soha nem fogja elővenni senki, mert nem kerülsz a pánikroham miatt abba a helyzetbe, hogy a zsebedben matassanak.

De ha megnyugtat, akkor a kártya készüljön el. A cukorbetegeknek is van.

Érezd a biztonságot, hogy ha helyzet van, akkor tudni fogják mi a teendőjük?