Nem tudom, ki hogy van vele, de a gyógyszerszedés nem az én műfajom. Azt, hogy valamit rendszeresen szedni kell és nem szabad elfelejteni, azt inkább a hölgyekre hagyom. Bocsánat 🙂

Pánikbeteg, Stressz, pánikrohamAmikor harminc-egynéhány évesen valaki Xanaxot vált ki a gyógyszertárba, az azért már elég érdekes nem? Ez, csak akkor tudatosult bennem, amikor elolvastam a kezelési utasítását és persze mellékhatásait ia. Na – gondoltam – már megint megvan a vélemény rólam. Nem is rossz! Mivel kisvárosban élek, elég hamar elterjedhet a hír: Mariklaci közveszélyes lett!!!

Na félre a viccel, vagy talán még sem az? Képzeld, NEM! Erről is majd később!

Oké! Megvan a gyógyszerem és mint a náthát, néhány nap szedését követően úgy gondoltam, minden rendben is lesz.

Elérkezett az este a gyógyszer bevételének az ideje és annak, hogy konkrét lépéseket tegyek a meghülyülésem ellen. Be kell vennem a kapott csodaszert. Megtörtént.

Olyan 30 perc elteltével, akkora rohamban volt részem, amit nem tapasztaltam az elmúlt időben. Csak néhány dolog, ami még tetőzte az egyébként is gyalázatos eseményeket:

  • Hányingerem lett
  • szédültem,
  • olyan tompa voltam, hogy egy értelmes szó nem jött ki a számon
  • Gyenge voltam mint a harmat

Kóvályogtam a lakásban, mint az a bizonyos gólya… a levegőben. HÚÚÚÚ! Ennek fele sem tréfa! Mi a bánat van velem? Erre még megérkezett a már ismerős esemény is. Jött a pánik, de rendesen.

Nagyon szép!

Most fogok elhalálozni és közben összehányom magam, elesek, beleesek és a gyengeség miatt nem is tudok majd felkelni. Esélyem sincs túlélni az egészet. Ez borzalom.

Amikor magamhoz kezdtem térni, az első dolgom az volt, hogy újra elolvastam a Xanax utasítását. Figyeld csak!

Álmosság, szédülés, feledékenység, izomgyengeség, kimerültség, koordinációs zavar, mozgászavar, és hadaró beszéd.
Ritkábban fordul elő homályos látás, fejfájás, depresszió, alvászavar, idegesség/szorongás, remegés, testsúlyváltozás, memóriazavar, gyomor-bélrendszeri tünetek, autonóm idegrendszeri zavarok, nyomásfokozódás a szemben, hangulatzavar, bőrgyulladás, szexuális zavarok, szellemi teljesítménycsökkenés és zavartság.

Vegyük csak sorba. Mit is írtam előtte?

Szédültem, gyenge voltam, nem érzetem stabilnak magam. Hányingerem volt.

Ami igazán ledöbbentem az a második bekezdésben van. Állítólag azért írták fel ezt a gyógyszert, mert pánikbeteg vagyok és mint tudod, ez azzal is jár, hogy félelemeim vannak, szorongásom van. A depresszió szerencsére nem volt jelen. Erre! Ez a gyógyszer elő is idézheti ezt. MICSODA???

Úgy döntöttem, hogy másnap vissza dokihoz és lerakom az asztalára, hogy szedje Ő, mert valószínűleg nem volt még része ilyen betegségben és ezért gondolta, hogy Nekem, erre van szükségem.

Túl az első gyógyszeres megrázkódtatáson, nyugodtnak tűnő éjszaka következett.

Másnap, eszembe se volt a dokihoz menni, az egész gyógyszert a kukába vágtam.

Az a napon azzal telt, hogy kerestem hozzáértőbb szakembert, aki megoldja a problémámat és nem olyan valamit ír fel, ami még ráadásul elő is idézi.

Egy kedves ismerősöm ajánlására egy gyermek pszichiáter címét kaptam meg és azonnal időpontot kértem tőle. Azt hiszem mondanom se kell, hogy magánrendelésére hívott. Oké! Megértem, nekik is élni kell valamiből. A másik, hogy nem is okozott gondot a finanszírozás sem.

Ekkor még nem is sejtettem, hogy milyen kálváriát indítotok el azzal a telefonhívással és összeegyeztetéssel.

De erről a következő bejegyzésben írok.

Ha a szélvédő eset tetszett akkor készülj, mert olyat fogsz olvasni, amitől először le fogsz döbbenni, hogy milyen őszintén írom le, majd azt követően fájni fog a hasad nevetéstől.